Richard Spijkers is een Nederlandse acteur, zanger en stemacteur.

Hij studeerde Muziektheater aan het conservatorium van Tilburg, de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en tevens aan de Musicallfactory en heeft ook een diploma van de London College of Music, Performing Arts op zak. Richard heeft een indrukwekkende staat van dienst met een scala aan hoofdrollen, waaronder hoofdrollen in Titanic (2021/2022), De Kleine Zeemeermin (2018-2019), Les Misérables (2008/2009), Beauty and the Beast (2005/2007) en Kuifje (2007/2008).

Naast zijn werk in theater en musicals heeft Richard gastrollen gespeeld in diverse tv-series en was hij tevens te zien in films, zoals Pestkop, Het Geheim van Sophia, Kamer 24 en De Vloek van Lughus. Daarnaast is Richard een getalenteerde stemacteur bij Wim Pel Productions (WPP), IYUNO en heeft hij meegewerkt aan verschillende Studio 100-films. 

Zijn minder bekende kant is dat hij naast zijn acteercarrière ook een grote staat van dienst heeft in de zorg. Zo rondde hij de HBO opleiding SPH/GGZ agogiek en zijn master management zorg en welzijn af. Hij deed veel ervaring op als teamleider, coach en manager binnen verschillende zorginstanties. Zijn kennis op dit gebied is meer dan eens inspiratie geweest voor de verhalen in dit project.

 

 

Floor Brands is naast columnist, ook schrijver van de verhalen in dit project.

Ze begon haar werkloopbaan als banketbakker en werkte bij verschillende banketbakkerijen. 

Toen ze de opleidingen eenmaal had afgerond stopte ze en ging werken bij een energieleverancier.  

Wel wilde ze graag omscholen tot dierenartsassistent en deed deze opleiding via een thuisstudie. Na een jaar werd ze aangenomen bij een grote dierenartspraktijk in het noorden van het land.  Na verschillende cursussen specialiseerde ze zich in bacteriologie en parasitologie. 

In 2021 ging ze als columnist aan de slag bij Gaykrant en werd niet veel later de rechterhand van de hoofdredacteur. 

Na zestien jaar nam ze afscheid van de praktijk en ging werken bij een grote netbeheerder en rolde daar ook de Diversiteit en Inclusie steeds meer in.

Ook startte ze haar eigen adviesbureau op het gebied van LHBTI+ en specialiseerde zich in geloof, religie en cultuur. Zo heeft ze met regelmaat casussen op het gebied van eergerelateerd geweld. 

Op het gebied van diversiteit is ze ervan overtuigd dat je daar al jong mee moet beginnen. De verhalen die ze schrijft hebben allemaal een grote link naar de natuur. Niet in de laatste plaats omdat ze vindt dat kinderen steeds minder leren over de natuur. Ze wil de kinderen weer nieuwsgierig maken naar de natuur en hun fantasie prikkelen om ook zelf op zoek te gaan naar alles wat de diverse natuur in zich heeft.